Lancering website Noorderlichtjagers

door

Tot nu toe waren we nog flink aan het knutselen. Maar de grote lijnen zijn nu af…

En daarom lanceren we vandaag met heel veel enthousiasme onze nieuwe website: noorderlichtjagers.nl.

Wanneer wij verwachten dat er mogelijk noorderlicht te zien is in Nederland, of misschien zelfs in België, dan sturen we geïnteresseerden een mailtje. Wil jij dit ook graag ontvangen? Meld je dan aan voor ons noorderlicht alert.

In de tussentijd kun je zelf ook de verwachtingen voor het noorderlicht in de gaten houden via onze website. De belangrijkste graadmeters hebben we voor je verzameld op onze monitor pagina.

Als je graag meer wilt weten over wat noorderlicht is en hoe dit ontstaat, dan kun je op de noorderlicht pagina terecht. Hier vertellen we ook over de verschillende kleuren en vormen die het noorderlicht kan aannemen. Uiteraard rijk geïllustreerd met foto’s.

Wil je zelf een noorderlichtreis gaan maken en/of het noorderlicht fotograferen? Dan vind je op onze tips pagina een heleboel handige weetjes.

Nu de website “af” is, blijven we natuurlijk niet stilzitten. We zullen de site blijven updaten met nieuwe grafieken en verdiepende blogs. Als je jezelf hebt aangemeld, dan sturen we je natuurlijk ook een berichtje als deze nieuwe inzichten beschikbaar komen.

Tot slot is het misschien ook wel leuk als we onszelf nog kort voorstellen 😉

Wij (Roy, Toine en Hugo) zijn de noorderlichtjagers die deze website hebben opgezet.

Roy heeft veel ervaring met poollicht in Nederland. Toine is natuurfotograaf en heeft Lady Aurora al vaak mogen fotograferen in het hoge noorden en IJsland. En Hugo is een kei in het omzetten van gortdroge getallen naar visuele noorderlichtverwachtingen.

Wil je ook graag gezichten bij onze namen? Kijk dan even onderaan de pagina.

Wij duimen voor hoge zonne-activiteit en heldere nachten!

Hartelijke groet,
namens ons alle drie,

Toine

P.S. Als er iets op de website niet goed werkt, of je mist handige informatie, laat je het ons dan even weten? Thanx!

Noorderlicht corona boven IJsland. Fotograaf: Toine Westen.
Noorderlicht corona boven IJsland. Fotograaf, Toine Westen, 19 november 2015.