Kans op noorderlicht komende nachten

door

Hoi allemaal,

De zon is best actief en spuwt nu elke dag wel een aantal zonnevlammen uit, zo ook de laatste dagen. Een aantal keer ging dat gepaard met een plasmawolk (CME) die richting de aarde is gestuurd, al waren ze niet zo groot.

 De komende dagen arriveren deze zonnestormen waarschijnlijk. En misschien combineren ze tot een grotere zonnestorm. Komende nachten dus kans op noorderlicht, waarschijnlijk laag boven de noordelijke horizon. Als ze combineren misschien ook iets hoger.

 Het weer lijkt wat beter te worden, dus dat is fijn.

 Als je op pad gaat: ga naar een donkere plek waar je een goed zicht hebt op de noordelijke horizon. De lucht moet bij voorkeur wel transparant zijn. Bij twijfel of er noorderlicht is, is er een vuistregel: geen sterren op de foto, dan is het ook geen noorderlicht.

 Houd onze social media (met name Twitter) in de gaten voor het laatste nieuws: #noorderlicht.

Twitter
Instagram
Facebook
Discord
Website

 Mocht je nog vragen hebben, kijk dan eerst ajb in onze veelgestelde vragen (FAQ).

Hartelijke groet,

De noorderlichtjagers
Roy, Hugo en Toine

P.S.
Lijkt het je fantastisch om op jacht te gaan naar het noorderlicht in IJsland, ga je “aan” van ruige natuur en wil je mee op avontuur tijdens een gletsjertocht naar een ijsgrot? Noorderlichtjager Toine organiseert in november een 8-daagse fotoreis “IJs en noorderlicht in IJsland” en er is nog één plekje vrij. Wordt jij de laatste reisgezel?

Noorderlicht in de nacht van 29 op 30 oktober 2003 (1 nacht voor de grote show) vanuit Noord-Duitsland. Foto: Roy Keeris.